Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013

ΜΑΝΙΚΙΟΥΡ-ΠΕΝΤΙΚΙΟΥΡ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Στις μέρες μας με την οικονομική κρίση, δεν είναι ότι πιο εύκολο να περιποιηθούμε τον εαυτό μας με τη βοήθεια επαγγελματιών. Συνεχώς προσπαθούμε μόνες μας για να γλυτώσουμε χρήματα. Γι'αυτό θα σας πω πως να κάνετε μανικιούρ και πεντικιούρ μόνες στο σπίτι, με έναν πάρα πολύ απλό τρόπο που δε χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε επαγγελματικά προϊόντα. 
Λοιπόν, αυτά που χρειάζεστε είναι μία μικρή λεκάνη, μία πετσέτα, λίμα ή τροχό (βρίσκετε και πολύ οικονομικά πλέον), μαγειρική σόδα, αμυγδαλέλαιο και μία κρέμα για τις παρανυχίδες.

Πρώτα λιμάρετε τα νύχια σας για να πάρουν το σχήμα που επιθυμείτε. Κάντε το πριν μαλακώσουν γιατί αλλιώς ξεφλουδίζουν και είναι δύσκολο να φτιάξετε το σχήμα τους.
Στη λεκάνη με ζεστό νερό ρίξτε μερικές σταγόνες από το αμυγδαλέλαιο και ένα κουταλάκι σόδα. Βάλτε μέσα τα χέρια ή τα πόδια σας και αφήστε τα για αρκετή ώρα ώστε να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, σκουπίστε τα και σπρώξτε τις παρανυχίδες με τη λίμα (αν είναι μεταλλική και έχει μύτη) ή αλλιώς με κάποιο εργαλείο για αυτή τη χρήση. Καθαρίστε καλά την περιοχή αυτή από πετσάκια. Θα πρότεινα να μην κόβετε τις παρανυχίδες, είναι καλύτερα έτσι. 
Αφού κάνετε αυτό ξεπλύνετε τα νύχια σας, σκουπίστε και απλώστε την κρεμούλα. Αφήστε την κρέμα να στεγνώσει και νομίζω είστε έτοιμες να απλώσετε το βερνίκι σας.

Είναι πολύ εύκολο και γρήγορο! Θα έχετε πάντα καθαρά και περιποιημένα νύχια! Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ αφήνετε τα σχόλια σας! Θα σας ήμουν ευγνώμων αν μου λέγατε τη γνώμη σας!