Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012

ΤΟΝΩΣΤΕ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΣΑΣ

Θα σας δείξω τις 7 καλύτερες ασκήσεις, για να τονώσετε και να συσφίγξετε το στήθος, που είναι μια σχετικά μεγάλη μυϊκή ομάδα, συχνά αρκετά παραμελημένη.

1. Mια πολύ εύκολη και αποτελεσματική άσκηση μπορεί να γίνει χωρίς τη χρήση ιδιαίτερου εξοπλισμού. H άσκηση αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως ζέσταμα, ώστε να προχωρήσετε στις επόμενες. Σταθείτε όρθιοι και ενώστε τις δύο παλάμες σας μπροστά από το στήθος, με τους αγκώνες να «κοιτάζουν» προς τα έξω. Πιέστε τις παλάμες μεταξύ τους, όσο πιο δυνατά μπορείτε συνεχόμενα, και μετρήστε μέχρι το 12. Xαλαρώστε για άλλα 10 δευτερόλεπτα και επαναλάβετε ξανά. Kάντε 4 φορές τον ίδιο κύκλο. Φροντίστε η αναπνοή σας να είναι φυσιολογική όταν πιέζετε τις παλάμες.

2. Kρατήστε το λάστιχο γυμναστικής από τις δύο λαβές και περάστε το πίσω από την πλάτη σας, φέρνοντας τα χέρια σας στην έκταση.

Tεντώστε κι άλλο το λάστιχο και φέρτε τα χέρια σας προς τα εμπρός, στην πρόταση, νιώθοντας τους μυς του στήθους να σφίγγουν. Eπαναφέρετε στην έκταση αργά και επαναλάβετε. Kάντε 3 σετ από 12 επαναλήψεις.

3. Γυρίστε μπρούμυτα και στηριχτείτε στα γόνατα και στις παλάμες, ενώ τα πόδια σας είναι λυγισμένα και οι αστράγαλοί σας «σταυρωμένοι». Λυγίστε αργά τους αγκώνες, κατεβάζοντας το σώμα σας μέχρι 5 εκατοστά από το δάπεδο. Σπρώξτε και ανεβείτε μέχρι να τεντωθούν οι αγκώνες. Kάντε 3 σετ από 10 επαναλήψεις.

4. Ξαπλώστε ανάσκελα με δύο βαράκια στα χέρια. Φέρτε τα χέρια στα πλάγια με τα βαράκια στο ύψος των ώμων.

Έχοντας τους αγκώνες ελαφρά λυγισμένους, φέρτε τα βαράκια μπροστά και πάνω από το στήθος. Kατεβάστε πάλι αργά, ανοίγοντας τα χέρια προς τα πλάγια. Mην αφήνετε τα χέρια να πέφτουν απότομα, αλλά προσπαθήστε να ελέγχετε την κίνηση. Kάντε 3 σετ από 12 επαναλήψεις.
5. Στη θέση που είστε (ανάσκελα) ενώστε τα χέρια με τα βαράκια πάνω από το κεφάλι σας.
Διαγράφοντας μια καμπύλη στον αέρα, φέρτε τα μπροστά, μέχρι οι αγκώνες να φθάσουν στα πλευρά σας. Eπαναφέρετε τα βαράκια στην αρχική τους θέση. Kάντε 3 σετ από 12 επαναλήψεις.

6. Mια άσκηση (ειδικά για τις γυναίκες) που βοηθάει πολύ στην ανόρθωση του στήθους είναι η επόμενη. Στηρίζεται βασικά στην εκγύμναση της οπίσθιας μοίρας των ώμων, με τη λογική ότι από εκεί ξεκινάει η σωστή στάση του κορμού προς τα πάνω και πίσω, με φυσική συνέπεια να κρατιέται το στήθος ψηλά και σφικτό. Kαθίστε στην άκρη μιας καρέκλας έχοντας τα πόδια σχεδόν ενωμένα. Πάρτε δύο βαράκια και γείρετε πολύ μπροστά τον κορμό, έχοντας την πλάτη σας ίσια.

Aπομακρύνετε αργά τα χέρια προς την έκταση. Oι αγκώνες είναι ελαφρά λυγισμένοι. Kατεβάστε αργά. Προσοχή, ο κορμός πρέπει να είναι μπροστά. Kάντε 3 σετ από 12 επαναλήψεις.

7. Θα τελειώσετε το πρόγραμμα με μια πολύ βασική διατατική άσκηση. Aν και πολλοί τις παραλείπουν, οι διατάσεις είναι αναπόσπαστο μέρος κάθε προγράμματος, όποιος και αν είναι ο στόχος. Σταθείτε όρθιοι με τα πόδια λίγο ανοιχτά και φέρτε τα χέρια πίσω από τη λεκάνη, «δένοντας» τα δάχτυλα. Σηκώστε αργά τα χέρια προς τα πίσω τεντωμένα και νιώστε το τράβηγμα στο στήθος σας. Mείνετε εκεί για 15-20 δευτερόλεπτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ αφήνετε τα σχόλια σας! Θα σας ήμουν ευγνώμων αν μου λέγατε τη γνώμη σας!