Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΓΙΛΟΣ

Το είχα πετύχει πολλές φορές κι αποφάσισα να το ψάξω να δω τι είναι και τι ακριβώς κάνει. Σας λέω ότι έχει εκπληκτικά αποτελέσματα! Λοιπόν η πράσινη άργιλος είναι ένα είδος χώματος εξαιρετικά πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Έχει αντισηπτική δράση, καταπραυντικές ιδιότητες αλλά και την ικανότητα να συμβάλει σημαντικά στην ανάπλαση των κυττάρων του σώματος!

Που θα το βρείτε; Η άργιλος υπάρχει στο εμπόριο σε μορφή σκόνης και μπορείτε να το βρείτε σε καταστήματα καλλυντικών και σε καταστήματα με φυσικά προϊόντα καθώς και να το παραγγείλετε απ'το ίντερνετ. Προσωπικά το αγόρασα απ'το Hondos Center. Δεν είναι πολύ ακριβό, κοστίζουν περίπου 5 με 6 ευρώ τα 300 γρ.

Τι ακριβώς κάνει; Χρησιμοποιείται στην περιποίηση του δέρματος αλλά και ως αντισηπτικό σε πληγές.

Μάσκα προσώπου
Αυτό που έχουμε να κάνουμε λοιπόν είναι να προσθέσουμε σε νερό (κατά προτίμηση μη χλωριωμένο) πράσινη άργιλο σε σκόνη, τόσο ώστε να γίνει μια παχύρευστη μάζα, και αν θέλουμε ένα έλαιο της επιλογής μας. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη σπάτουλα σε ένα πήλινο κεραμικό σκέυος και η μάσκα μας είναι έτοιμη! Στη συνέχεια απλώνουμε μπόλικη ποσότητα στο πρόσωπο μας με τη σπάτουλα (εγώ απλώνω με τα δάχτυλα μου) και μόλις στεγνώσει σε περίπου 20 λεπτά, ξεπλένουμε πολύ καλά. Μπορείτε να φτιάξετε μεγάλη ποσότητα μάσκας και να τη φυλάξετε στο ψυγείο, δεν παθαίνει τίποτα!

Για ακμή μπορείτε να προσθέσετε στην άργιλο χυμό ντομάτας και γιαούρτι ή έλαιο από φασκόμηλο.

Στην μπανιέρα σας
Μπορείτε επίσης, 1 φορά την εβδομάδα μέσα στο νερό της μπανιέρας να ρίχνετε 2 κουταλιές της σούπας άργιλο και να κάθεστε μέσα για 5-6 λεπτά το πολύ κι όχι παραπάνω! Αυτό εκτός του ότι ανανεώνει την επιδερμίδα βοηθάει σημαντικά και στη λιποδιάλυση!


Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ αφήνετε τα σχόλια σας! Θα σας ήμουν ευγνώμων αν μου λέγατε τη γνώμη σας!